Dotazník

Chladnička

1. Snažíš se ve své galerii eliminovat kurátorský aspekt?

1. Neriesim kuratorsky aspekt. Skor ide o priatelsku party, posedenie, stretnutie, ktora dopadne vzdy inak. Výber umelca je moj a potom spolocne urobime zoznam hosti. Zaznam hosti sa lisi v pocte od 5-35 ludí a okruhu ludi, ktorí tvoria vacsinou prienik nasich priatelov.  Niekedy pomaham aj s napadom, ci instalaciou samotnej prace. Niekedy zase vobec nezasahujem a som len v pozicii hostitelky. Baví ma organizovat a pripravovat taketo stretnutia a vsetko, co k tomu patrí.

2. Jaká je tvoje koncepce galerie?

2.Stručnou koncepciou chladničkových výstav je výstava spojená s párty s blízkym okruhom ludí. Jedným z prvých nápadov bolo urobit si srandu z predchádzajúcich výstav organizovaných v bytových priestoroch, ktoré sa brali príliš vážne, alebo sa vážnymi stali, ked sa dostali do kníh a učebníc.
 V najbližších mesiacoch chcem urobit  chladničkovú výstavu s umelcami ako Boris Ondrejička, Petra Feriancová, Zvonimír Pudelka...

Chladnička ako výstavný objekt.
Chladničku som si vybrala práve pre jej jedinečnosť a umiestnenie v bytovom priestore. Začala som si všímať  jej ďalšiu funkciu v domácnosti, keď slúži ako malá galéria s magnetkami, pohľadnicami z dovoleniek, s fotkami rodiny, deti, vnúčat, či zoznamom povinností a nákupov. Zdá sa mi ako najvhodnejší, nenápadný velmi osobný výstavný priestor v byte pri návšteve priateľov

3. Víš o nějaké podobně zaměřené galerii na současné umění v zahraničí, kterou také provozují umělci a její činnost se pohybuje v neziskovém sektoru? Napiš mi, prosím, na ni webový odkaz a email. Vyber jen jednu galerii.

3.Lucka Mičíkova, Bjorsonova 2, Bratislava

Mira Gáberová
10. 1. 2011